Fără să vreau, am circulat ilegal pe Transbucegi

Acum două săptămâni am mers cu mașina pe Transbucegi. Mi-a plăcut drumul, dar mi s-a părut și periculos în 2-3 curbe. Azi am aflat că drumul este închis din luna mai și urmează să fie redeschis în 2016, când se speră să se rezolve toate problemele cu care se confruntă constructorii acestui drum. Mi se pare tragic că nu au luat în calcul eventuale căderi de pietre. S-au gândit la alunecările de teren, dar nu și la alunecările de pietre.

Chiar dacă drumul era închis, probabil semnalizat pe un panou cu scris mic, pe Transbucegi se aflau mulți turiști cu autoturismele.

transbucegi

Scurtă istorie a Transbucegiului (via transbucegi.ro)

Soseaua Transbucegi (Dj713), cunoscuta si sub numele de Drumul Babelor, este principalul drum de acces in Muntii Bucegi ajungand pana in apropierea faimoaselor obiective turistice: Babele si Sfinxul. Transbucegiul este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din Romania. Drumul are o lungime de 20 km, 17 din ei fiind asfaltati. Transbucegiul se desprinde din drumul judetean DN71, care face legatura intre Statiunea Sinaia si Targoviste, cu putin inainte ca acesta sa ajunga la Cabana Cota 1000.

Drumul trece pe langa Cabana Cuibul Dorului, urca Saua Dichiu unde, in dreptul Cabanei Dichiu, coteste brusc la dreapta si strabatate Platoul Bucegi pana in apropierea Cabanei Piatra Arsa. Cei 17 km asfaltati din Transbucegi duc drumul pana la o altitudine de 1925 m. Lucrarile de reabilitare ale Transbucegiului au inceput in anul 2010 si inca sunt in curs de executie. Drumul a fost asfaltat pana la intersectia cu drumul ce duce la Cabana Piatra Arsa, insa nu in toate zonele au fost montate rigolele, parapetii, semnele de circulatie si marcajele rutiere. Pana la inaugurarea oficiala Transbucegiul ramane un drum oficial inchis circulatiei publice.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.