Violenta in trafic: Jeg cu BMW

M-a indignat rău de tot gunoiul ăsta cu BMW. Sper să fie tras la răspundere și chiar să facă pușcărie pentru câteva luni. Nu e normal să te porți în felul ăsta. Șoferul care filma era cu familia în mașină și un gunoi care nu are nimic în cap vine și îl înjură și apoi îl ia la bătaie.

Am studiat ce spune internetul despre filmările oferite ca probă organelor abilitate. Concluzia: totul e cu dus și întors.

Ce spune Codul de procedura penala?

Interceptările și înregistrările audio sau video Art. 916: Verificarea mijloacelor de proba

(1) Mijloacele de proba prevazute in prezenta sectiune pot fi supuse expertizei tehnice la cererea procurorului, a partilor sau din oficiu.

(2) Inregistrarile prevazute in prezenta sectiune, efectuate de parti sau de alte persoane, constituie mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri sau comunicari pe care le-au purtat cu tertii. Orice alte inregistrari pot constitui mijloace de proba daca nu sunt interzise de lege.

Ce înțeleg eu din articolul ăsta?

Pe baza filmărilor din trafic, cu o camera de bord neomologată, poliția nu poate amenda conducatorul auto surprins încălcând legislația rutieră. Dacă se întamplă un accident, poliția poate instrumenta cazul ținând cont și de filmările prezentate de părți. Totul este la latitudinea judecătorului. În instanță, legislația nu interzice primirea unor astfel de probe video.

Un comentariu

  1. Catalin

    7 mai 2015

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.