Restaurantul Cocoșu Roșu din Militari

La mine-n zonă nu sunt prea multe restaurante/locuri unde să mănânci ceva decent, aşa că de fiecare dată când nu e mâncare prin frigider şi nici nu avem chef de gătit, mergem la Cocoşu’ Roşu, pe strada Mărgelelor.

Restaurantul are mai multe săli, dar cel mai bine arată încăperea micuţă unde se află barul şi în care au loc expoziţii de tablouri cu vânzare. Până prin septembrie aveau nişte scaune tari de lemn pe care le-au înlocuit cu fotolii mari şi comode. Geamurile mari de sticlă sunt îndepărtate când e cald afară, sala fiind o alternativă foarte bună la terasă, unde pe la ora 19 se instalează o trupă de cântăcioşi şi nu te mai poţi înţelege cu cei din jurul tău.10644250_730108653692846_1129627593142277765_o

Meniul este destul de stufos, se găseşte ceva pentru toate gusturile. Până acum am încercat toate ciorbele, somon la grătar, scoici în vin alb, pui la ceaun (pentru 2 persoane extreme de flămânde, 3 cu apetit normal), tigaie picantă, cărnuri preparate în toate felurile posibile, ficăţei de pui, cam toate garniturile pe care le au, papanaşi şi vreo 3 feluri de prăjituri. Mâncarea mi-a picat bine de fiecare dată.

Două chestii mă deranjează la Cocoşu’ Roşu. În primul rand, durează o veşnicie până îţi vine mâncarea, indiferent că restaurantul este plin sau sunt ocupate 2 mese. Deci dacă eşti lihnit şi nemâncat de nu ştiu câtă vreme, s-ar putea să îţi pierzi răbdarea până apare mâncarea comandată. Iar a doua chestie care mă deranjează este că acelaşi fel diferă de la o vizită la alta. Exemplu concret: într-o luni am comandat ficăţei de pui cu ceapă, au fost foarte gustoşi. În aceeaşi săptămână, mai exact sâmbătă, ajung din nou la Cocoşu’ Roşu şi cu gândul la ficăţeii de luni, comand din nou la fel. După aşteparea de rigoare, primesc nişte ficăţei necurăţaţi de pieliţă şi semi-cruzi, gătiţi medium-rare precum vita scumpă, doar că nefiind vorba de vită, sângele din farfurie nu e de dorit. Am întrebat chelnerul ce s-a întâmplat, au schimbat cumva bucătarul? Mi-a spus ca sunt a treia persoana din ziua respectivă care l-a întrebat acest lucru. Nici acum nu ştiu de ce apar diferenţele astea în modul de pregătire a mâncării, cert e că am păţit-o şi cu alte preparate, dar ficăţeii au fost singurii necomestibili.10368988_730101567026888_5389683259547056729_o

La desert vă recomand papanaşii cu care nu am dat greş niciodată. În meniu au mai multe torturi şi prăjturi făcute în casă cu ouă şi lapte de la fermele proprii, dar nu de fiecare dată sunt disponibile toate sortimentele. Oricum, pentru gustul meu sunt prea dulci şi am renunţat să mai comand.

Preţurile sunt medii, dar la anumite preparate ar putea fi puţin mai mici. O masă pentru două persoane, cu ciorbă, fel principal, băuturi nealcoolice şi un desert comun costă în jur de 100 lei.

10514462_726401257396919_4883285979954987806_oFoto: Facebook/CocosuRosu

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Comentarii

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.