O sugestie pentru promovarea transportului in comun din Bucuresti

O idee foarte bună pentru promovarea transportului public din București ar putea fi introducerea, la un preț tentant, a abonamentului anual.

La ora actuala 39% din drumurile parcurse in Viena se realizeza cu mijloacele de transport in comun. In 1993 procentajul se afla la doar 29%. Un alt record a fost inregistrat la numarul de abonamente anuale: la sfarsitul lui 2014 se aflau in circulatie 650.000 de astfel de abonamente, in conditiile in care in 2010 erau doar 355.000. Pentru a incuraja folosirea constanta a mijloacelor de transport in comun, in 2012 s-a luat decizia de a scumpi o calatorie, insa de a ieftini abonamentul anual de la 449 euro la 365 euro, deci 1 euro pe zi. La ora actuala o calatorie cu mijloacele de transport in comun in Viena costa 2,20 euro, insa pretul abonamentului anual a ramas neschimbat din 2012. Totodata, procentul celor care circula fara bilet in capitala Austriei a scazut in 2014 la 2,1 % de la 2,4 % in 2013″, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Primariei din Viena.

În București un preț decent pentru abonamentul anual, folosit pe toate mijloacele de transport aflate în subordinea RATB, ar fi în jur de 300 de lei, pentru a tenta calatorii, fie ei si ocazionali.

Așa cum spun și reprezentanții primăriei din Viena pentru ca mijloacele de transport să rămână tentante pentru călători este nevoie ca vehiculele să fie moderne, să vină la intervale scurte de timp.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.