Franța. Provocare la acte de terorism

Se îngroașă gluma în Franța:

|Umoristul francez Dieudonne, arestat pentru apologia terorismului. Acesta a scris pe Facebook „Je me sens Charlie Coulibaly”(Mă simt Charlie Coulibaly), cu referire la numele revistei Charlie Hebdo și a numele ucigasului de la magazinul evreiesc din Porte de Vincennes. Potrivit articolului 421-2-5 din Codul Penal francez „faptul de a provoca direct la acte de terorism sau de a face public apologia acestor acte” este pedepsit cu cinci ani de inchisoare si amenda de 75.000 de euro. Potrivit unei circulare din 5 decembrie 2014, pedeapsa se majoreaza la sapte ani daca aceste infractiuni sunt comise pe internet. HotNews.ro

Sună ciudat codul ăsta: „faptul de a provoca direct la acte de terorism sau de a face public apologia acestor acte”. Mi se pare că și caricaturiștii de la Charlie Hebdo intră sub incidența acestui articol din codul penal deoarece și ei i-au provocat pe teroriști. În fine, au primit o pedeapsă nemeritată, dar judecând la sânge cam asta e situația, au provocat teroriștii francezi prin caricaturile lor aberante, cu un umor pe care nu îl înțeleg.

Mi se pare foarte pertinent comentariul ăsta de pe HotNews.ro: ”Îți poți bate joc cum vrei de Dumnezeu, de Allah sau de Buddha, dar nu te mai poți lega de Antiterorism, noua religie căreia trebuie să i te închini. Necredincioșii vor fi pedepsiți”.

Big-Brother-is-Watching-You

Foto

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.