Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/tykryt/public_html/dragosu.ro/wp-content/themes/simpleton/functions.php on line 73
UE. Egalitate, doar atunci cand ne convine

UE. Egalitate, doar atunci cand ne convine

Comisia Europeana considera ca, in acest moment, nu este potrivita suspendarea dreptului cetatenilor americani si canadieni de a intra fara viza in state ale Uniunii Europene in conditiile in care Statele Unite si Canada nu aplica aceleasi inlesniri de acces Romaniei si altor 4 state membre UE, potrivit unui raport adoptat vineri de executivul comunitar.

Îmi place că UE urmărește doar interesul țărilor mari, Germania, UK, Franța. Puteau măcar să forțeze mâna americanilor și a canadienilor să relaxeze puțin regimul vizelor, dar dacă nu a fost pentru interesul lor, atunci au zis pas.

La fel suntem ținuți în șah și cu Schengen-ul. Am îndeplinit toate condițiile pentru a intra în Schengen, dar sunt 2-3 țări care se opun. Dar noi îndeplinim condițiile. Din păcate nu avem politicieni buni care să-i țină și pe ei în șah. Avem politicieni marionete, care ascultă doar de sfaturile din vest, contrar intereselor naționale. Spre exemplu reacțiile președintelui Băsescu împotriva Rusiei. Sunt de-a dreptul hilare și nimeni nu are de câștigat din ele. Reacțiile ăstea exista cam din 2008 când Băsescu susținea aderarea Ucrainei la NATO (!). Penibil, nu?

În schimb, veniți băieți, să ne explorați gazele de șist! Avem păduri, avem petrol, guvernare coruptă, puteți să faceți ce vreți aici, în România!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Tags:,

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *