Mai multe magazine online au făcut fraudă cu telefoane și tablete

Înainte de a cumpăra ceva mai scump fac o cercetare mai minuțioasă și ajung și pe un comparator de prețuri. La online-telefoanetelefoane și tablete am găsit mereu site-uri ”no name” care vând mai ieftin și cu 1000 de lei în comparație cu magazinele online cunoscute. Acum am găsit explicația:

Inspectorii antifraudă au identificat un prejudiciu de peste 1,37 milioane euro, reprezentând TVA aferent vânzării online de telefoane mobile inteligente şi tablete de ultimă generaţie, de mai multe firme, iar în urma percheziţiilor realizate de procurorii bucureşteni şase persoane au fost arestate.Mediafax.ro

Aceste societăţi nu declarau marfa şi nu plăteau taxele şi impozitele aferente activităţilor comerciale derulate. Pentru a li se pierde urma, aceste firme erau înlocuite sistematic cu unele nou înfiinţate.

Unul dintre aceste magazine se pare că este www.online-tel.ro. Iar prețurile mici de acolo par să confirme faptul că au fost luați în colimator de ANAF.

Dacă nu ne pasă că unii fentează fiscul, atunci să ne gândim că nu toate produsele beneficiază de garanție la producător și că trebuie să mergem cu produsul stricat la magazinul de unde l-am cumpărat, iar acesta are lacătul pe ușă. Cine rămâne cu buza umflată?

Aveți grijă de pe ce site-uri vă faceți cumpărăturile!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.