Mulțumim PSD! Dispare obligația consultarilor publice pentru planurile de urbanism

De-acum încolo dezbaterile publice pentru planurile de urbanism nu mai sunt obligatorii prin lege. Astfel primarilor li se dă frâu liber către abuzuri în construcții.

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii, a desfiintat printr-un ordin obligatia ca planurile de urbanism si de amenajare a teritoriului sa fie puse in dezbatere publica. Ordinul de ministru, publicat marti in Monitorul Oficial nr. 425, abroga o prevedere expresa care spunea ca documentaţiile de urbanism şi amenajare a teritoriului care se aprobă fără consultari publice sunt “nule de drept”.

Practic, prin aceasta masura, primarii, consiliile locale si sefii de consilii judetene sunt exonerati de raspunderea de a organiza dezbateri publice pe marginea unor proiecte imobiliare sau de infrastructura – fie ele controversate sau nu. HotNews.ro

Consultarea publicului privind aspectele de urbanism este imperios necesară pentru că prin aceste planuri cetățenii respectivei zone sunt vizați și își pot îmbunătăți traiul de zi cu zi. Planurile de urbanism sunt create pentru cetățeni, nu pentru constructori!

Această măsură ne arată că mașinăria PSD lucrează pe ascuns în favoarea baronilor locali, iar pe cetățeni fac pipi și îi bagă în seamă doar în preajma alegerilor. Mândri că suntem români și că PSD ne face pe la spate! România începe să semene tot mai mult cu Coreea de Nord!

Așteptăm și opinia UE, pentru că o dată cu intrarea în Uniune a devenit obligatorie consultarea publicului, doar că baronilor PSD nu le convine.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.