6 aplicații pentru bicicliști

Map My Ride – este o aplicație strict pentru bicicliști. Măsoară viteza medie, viteza maximă, distanța, altitudinea, cartografiază traseul, realizează statistici, calculează ritmul cardiac, cadența. Pentru România există o serie de trasee ce pot fi explorate. Map My Ride are și o funcție de nutriție, unde puteți să introduceți datele, iar aplicația  va indica cât trebuie să mergeți pe bicicletă pentru a arde caloriile.

Aplicația este simplă, gratuită și mai mult decât decentă.

Strava –  aplicația poate fi folosită pentru a contoriza performantele bicicliștilor, spre ex: câți kilometri s-au parcurs, altitudinea, viteza, câte calorii s-au ars. Strava face diverse clasamente în funcție de traseele pe care biciclistul le parcurge,  astfel încât se poate vedea care este ”cel mai tare din parcare” pe anumite trasee. Aplicația înregistrează și compară traseele personale astfel încât să puteți vedea cine încercă să vă depășească[ performanțe. Datele sunt făcute publice, dar traseul poate fi făcut privat în cazul în care vă feriți de hoții de biciclete să nu știe de unde să-și facă stocul.

Dacă plătiți pentru Strava Premium (nu e deloc ieftin!) veți avea inclusă calcularea ritmului cardiac (+ alte funcții) și aplicația va stabili anumite obiective personale pe care trebuie să le realizați.

Cyclemeter – înregistrează măsurătorile obișnuite și le afișează pe ecran în timp real, apoi le stochează într-un calendar pentru a știi cât timp v-ați dat cu bicicleta. Varianta premium a aplicației oferă o multitudine de caracteristici suplimentare, cum ar fi diagrame și informații la care nici nu v-ați gândit (și nu știu dacă sunt cu adevărat utile). Puteți compara plimbările personale și puteți crea un jurnal.

Aplicația este doar pentru iPhone.

| TOT DESPRE BICICLETE 5 sfaturi pentru achizitionarea bicicletei perfecte

Runtastic Mountain Bike Pro Asa cum ii spune și numele se adresează bicicliștilor care merg de obicei pe munte/teren accidentat. Pe lângă măsurătorile obișnuite, Runtastic are câteva funcții dedicate ”bicicliștilor de munte”: busolă, vreme, vânt. Puteți căuta trasee, să împărțiți ruta în intervale, să faceți fotografii pe traseu și să le salvați în timp ce aplicația rulează. Pentru distracție aplicația are un buton ce vă oferă cântecul preferat atunci când simțiți că aveți nevoie de energie. Plusul aplicației este serviciul de hărți offline.

Bike Repair – Ghid digital cu imagini în care sunt explicate problemele care apar la bicicletă și cum pot fi rezolvate. Are parte de căutare și mi se pare utilă dacă vă aflați pe vreo potecă departe de civilizație.

Endomondo – cred că este cea mai cunoscută aplicație care înregistrează performanțele sportive ale persoanelor dornice să facă mișcare.  Pentru bicicliști oferă cam aceleași funcții pe care le oferă primele patru aplicații.

Eu folosesc Strava si Endomondo pentru trasee. Dacă ne referim strict la ciclism, ambele aplicații fac cam același lucru. Diferența e că Endomondo este mult mai cunoscut în România, spre deosebire de Strava, unde nici un prieten de-al meu nu o folosește. Eu vă recomand să folosiți Strava.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.