Cum sa alegi o masina de spalat rufe?

După research-ul făcut de curând pentru cumpărarea  unei mașini de spălat rufe cred că mi-aș putea da doctoratul în acest domeniu. Dar nu-mi place să păstrez informațiile acumulate doar pentru mine și am să le impărtășesc cu voi.

Iată câteva principii după care trebuie să vă ghidați atunci când căutați o mașina de spălat rufe:

  • O mașină cu peste 1200 de rotații costă mai mult și trebuie să vă gândiți câte spălări faceți la 1400 turații. Eu, sincer, mă mulțumesc cu 1000, iar 1200 folosesc doar la lenjerii.
  • Uitați-vă cât durează programul scurt, pentru că de obicei acest program este foarte important. Dacă mașina are program de 30 de minute, atunci este perfect!
  • Au apărut mașini de spălat frontale slim, iar dacă spațiul este o problemă, puteți să vă orientați după mașinile slim.
  • Mașinile cu afișaj nu mai sunt un moft și de obicei nu trebuie să plătești suplimentar pentru acest moft.
  • Marca este importanta. Se spune ca mașinile între 1100-1500 lei sunt bune și doar ghinionul ar fi de vină dacă ți s-ar defecta, iar mașinile din acest interval de preț au o durată de viață de peste 7 ani.
  • Clasa energetica. O masina cu clasa energetica A+++, folosita de o familie cu 4-5 membri, va aduce economii in factura de electricitate.

Aș putea recomanda mărcile Whirlpool, Samsung, LG, Bosch, AEG, despre care am primit referințe bune.

Mașina mea de spălat Indesit s-a stricat după 5 ani și nu aș mai recomanda această marcă. Acum am cumparat o masina LG.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.