Se duc marii actori, se duc

Daca ati prins vremurile in care asteptati trecerea dintre ani pentru a urmari niste glume faine la tv, atunci inseamna ca regretati si cum pleaca dintre noi marii actori care ne-au facut sa radeam de-a lungul anilor. Azi a venit timpul ca Misu Fotino sa plece dintre noi. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Nascut pe 14 septembrie 1930, in Bucuresti, Mihai Fotino (cunoscut si ca Misu Fotino), si-a construit o cariera bogata in teatru, dar si in cinematografie si in televiziune abordand mai ales genul comediei.

A debutat la varsta de 6 ani, in anul 1936, in piesa de teatru „Coloniale”, iar, din 1952, Mihai Fotino a fost actor la Teatrul Dramatic din Brasov.

A fost remarcat de marele regizor Sica Alexandrescu, care a decis sa-l aduca la Bucuresti. Din 1956, a jucat la Teatrul National „I. L. Caragiale” din Bucuresti.

La cea de-a XIV-a editie a galei premiilor Uniunii Teatrale din Romania, (UNITER), din 2006, Mihai Fotino a fost premiat pentru intreaga sa activitate.

De asemenea, a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite in domeniul artei dramatice”. In februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, categoria D – „Arta Spectacolului”, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”, potrivit Agerpres.ro.
Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.