Război de gherilă pe internet

Cu siguranță ați auzit de scandalul dintre Pro tv și site-urile gen vplay (daca nu cititi aici).

Voyo nu mi-a placut din start. Nu mi-a plăcut felul în care ne era băgat pe gât acest produs. Nu este emisiune la Pro tv în care să nu auzi că o poți urmări și pe Voyo.

M-am uitat de câteva ori pe vplay și am plăitit la alt site (serialepenet, parcă) pentru a vedea Entourage. Asta se întâmpla în urmă cu aproximativ 2 ani. Îmi doream să vă serialul…

Categoric că aceste site-uri nu plătesc pentru filmele pe care le transmit. Nu știu ce canal media din România ar putea difuza filme seriale care au avut premiera acum 24 de ore. Pro Tv-ul prin decizia de a semnala la CNA cazul site-urilor de filme și-a atras ura internauților care obișnuiesc să se uite la filme seriale pe net. Aceștia din urmă au făcut petiții și diverse pagini anti Voyo. Lucru destul de aberant, deoarece nu te obligă nimeni să te uiți la Voyo, iar acolo se difuzează filmele și emisiunile pe care și le permite Pro Tv-ul.

Spre exemplu eu m-am abonat de câteva ori la pachetul Seenow de filme românești deoarece difuzau filme românești la care nu avea acces și îmi doream să le văd. Am dat 1 euro pentru a vedea filme românești timp de o lună. Am văzut câteva filme foarte bune care nici nu au fost difuzate de posturile românești și nici nu știu dacă vor fi difuzate (vezi Actorul și sălbaticii).

Nu pot să nu constat că ne plângem că suntem o țară de lumea a treia, dar când trebuie să facem pasul să ieșim de acolo nu suntem capabili să plătim prețul corect. Ne plângem că nu avem site-uri de știri de calitate, că ne stresează bannerele ălea de nu se mai închid, dar dacă ni se cere să plătim pentru conținut căutăm altă sursă de informare făcând rabat de la calitate.

Nu sunt împotriva site-urilor care oferă filme spre vizionare, dar un lucru trebuie să fie clar: băieții ăia fac piraterie. Sunt precum băieții ăia bruneței care vindeu cd-uri cu filme și jocuri pe la sfârșitul anilor 90 – inceputul lui 2000. Ăia au dispărut, probabil vor dispărea și băieții care oferă seriale pe net.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.