Se scumpesc călătoriile cu metroul!

Metrorex va majora sâmbătă tarifele de călătorie cu metroul, cea mai mare creştere urmând să fie operată la cartelele de 10 călătorii. Cartelele de 10 călătorii se vor scumpi cu 50%, de la 10 lei la 15 lei, în timp ce tarifele la cartela cu 2 călătorii şi la abonamentul de o zi vor fi menţinute la 4 lei şi 6 lei. Sursa:Mediafax.ro

Mi se pare penibilă motivația scumpirii: ”ajustarea tarifelor a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei pe anul 2012, în contextul măsurilor şi ţintelor stabilite în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.”

În patru ani s-a dublat prețul cartelei de 10 călătorii, iar condițiile de călătorie sunt aceleași. Reclamele de la metrou sunt cât cuprinde, iar banii care le intră din contractele cu publicitarii nu cred că sunt puțini, asta pentru că într-o zi normală cu metroul circulă în jur de 600.000 de bucureșteni.

Sper ca prin această scumpire bucureștenii să privească serios spre oportunitatea numită bicicletă. Mersul pe bicicletă este gratuit și sănătos!

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.