Să nu mai fie câini maidanezi pe străzi!

Mi-am luat multe înjurături pe tema câinilor maidanezi, dar trebuie să insist pentru că situația a devenit mult mai dramatică, deoarece m-am mutat chiar în gura … maidanezului.

La noua locuință am două găști de câini. Una de câini albi (~7-8), care stă în spatele blocului, și alta de câini de culoare (ca sa zic așa) care stau în fața blocului (~ 10). Atunci când duc gunoiul mă întâlnesc cu câinii din gașca albilor, iar zi de zi dau nas în nas cu cei de culoare. Problema este că cei din clanul câinilor albi nu mă lasă să arunc gunoiul. Trebuie să îi iau cu frumosul, să vorbesc cu iei și până la urmă se înduplecă și mă lasă să arunc gunoiul. Ceilalți, din gașca coloraților, le dau bătăi de cap celor care vin în vizită pe la mine.

Câinii de la mine de la bloc arată foarte bine, sunt foarte bine hrăniți și probabil și periați. Cu siguranță că cei care se ocupă de ei sunt foarte mari iubitori de animale și i-aș ruga să îi ia și acasă și să nu-i mai lase pe străzi. Vecinii mei le-au instalat câinilor niște coșuri cu perne în care ei se odihnesc înainte de a-i ataca pe cei care trec prin preajmă.

Eu mă pot apăra de ei, atâta timp cât pericolul este la vedere (pot ataca și atunci când stau sub mașini), dar mă gândesc la copii și la femei. Nici în țările africane nu există cazuri de oameni omorâți de câini!

Soluția castrării câinilor este doar o gogoașă aruncată aiurea, deoarece câinii nu ne fut  ne-o trag, ci ne mușcă sau ne mănâncă!

Dacă încă mai sunteți pro maidanezi trebuie să știți că numărul bucureștenilor mușcați, care au apelat la servicii medicale, în perioada 2009 – 2011 este de 31.278, iar antitetanusul doare de îți vine să te urci pe pereți și costă 10 de euro/persoană. Deci să punem și cheltuielile pe care le are statul cu cei mușcați de maidanezi.

Pentru că trebuie să arătăm că suntem împotriva câinilor maidanezi vă invit să vă alăturați campaniei inițiate de Simona Tache, prin care să le arătăm parlamentarilor aleși de noi că nu mai vrem pe străzi câini fără stăpân!

Adresele de e-mail ale parlamentarilor le găsiți aici:http://agenda.grep.ro și puteți să le scrieți folosind textul de mai jos.

Stimate Domnule/Doamnă Parlamentar,

V-am ales în Parlamentul României ca să-mi reprezentați interesele și, în numele acestui principiu, îmi permit să vă aduc la cunoștință care este interesul meu în privința “legii câinilor fără stăpân”, care urmează să reintre curând în dezbatere. Interesul meu este să pot circula în siguranță pe străzile orașului în care locuiesc, fără teama că o haită de câni m-ar putea încolți, mușca, mutila sau chiar omorî. Interesul meu este ca și copiii mei să poată circula liber, fără a fi expuși acestor riscuri.

Vă cer explicit să rezolvați această problemă definitiv și pentru totdeauna. NU MAI VREAU CÂINI FĂRĂ STĂPÂN PE STRĂZI și cred că, după 22 de ani în care această problemă a rămas nerezolvată, soluțiile de mijloc (adăposturi, încurajarea adopțiilor, descurajarea abandonului) s-au dovedit nefuncționale și sunt deja tardive. SUNT DE ACORD CU EUTHANASIEREA și vă rog ca, în calitate de reprezentant al meu în Parlamentul României, să țineți cont de solicitarea mea. Îmi doresc o viață civilizată și depinde de dumneavoatră dacă o voi avea sau nu. Sper că nu mă veți dezamăgi și că veți emite, în sfârșit, o lege funcțională și eficientă. Și mai sper că veți ține cont în primul rând de interesele mele de cetățean și de-abia apoi de interesele dumneavostră electorale imediate.

Vă mulțumesc,

prenume/nume

Comentarii (5)

  1. razvanserbu

    11 aprilie 2012
  2. tykryt

    12 aprilie 2012
  3. Roxana

    12 aprilie 2012
  4. Hingher Pe VIATA

    5 mai 2012
  5. Un anonim celebru

    9 mai 2012

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.