Românește…

Mai nou folosesc Gmail și Facebook în limba română. Mi s-a părut ciudat la început, dar m-am obișnuit. Știu că Windows-ul în română e ciudat sau cel puțin așa mi s-a părut când l-am utilizat o dată.

Am luat această decizie de utilizare o site-urilor străine care oferă și limba română pentru că am impresia că noi ne cam batem joc de limba noastă. Ne-am obișnuit să folosim telefoanele în engleză, Windows-ul în engleză, așa că nu trebuie să ne mirăm de modul în care obișnuiesc unii dintre noi să scrie pe canalele de mesagerie, dar și faptul că ne cam batem joc de cratimă atunci când comunicăm în scris.

Eu mă oftic că în manualul de utilizare al unui produs nu găsesc explicații și în limba română. Trebuie să lăsăm la o parte faptul că unii dintre noi înțeleg foarte bine engleza/germana/franceza, dar sunt oameni care nu prea înțeleg o limbă străină și au plătit un ban pe produsul respectiv și există riscul să defecteze produsul respectiv pentru că producătorul nu se adresează și în limba română.

Peste 20-30-50 de ani producătorii de electronice nu vor mai introduce deloc limba română în manualul de utilizare al produselor, iar cei de la Microsoft/Google/Facebook nu vor mai face și o variantă în limba română, pentru că o vor folosi foarte puțini utilizatori. Voi asta vreți?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.