Cum să faci downgrade la WordPress?

Utilizatorilor platformei WordPress li se recomandă să facă update de fiecare dată când apare o nouă actualizare. Astfel pot fi evitate și atacurile de tip malware asupra site-ului tău.  Cu toate acestea pot apărea situații când este necesar un downgrade-ul CMS-ul pentru o perioadă limitată de timp, cum ar fi: un plugin nu merge cu noul update de WordPress sau tema nu funcționează ca înainte de realizarea update-ului.

Revenirea la o variantă mai veche de WordPress se poate face foarte ușor, dar înainte de toate trebuie să se facă back-up full la toată baza de date. Pentru avea acces la FTP-ul site-ului recomand a se utiliza Filezilla.

Variantele mai vechi de WordPress se pot descărca de aici: http://wordpress.org/download/release-archive.

După ce s-a realizat back up-ul bazei de date și s-a descărcat varianta de wordpress dorită (a nu se uita dezarhivarea) trebuie urmați următorii pași:

1. Din folderul principal al site-ului (ex: public_html/tykryt), se vor șterge folderele wp-admin și wp-includes.  Se va păstra doar folderul wp-content.

2. Din folderul WordPress, descărcat de aici, se copiază pe host, în folderul principal (ex: public_html/tykryt) toate folderele și fișierele, mai puțin folder-ul wp-content.

3. Se va accesa site-ul din zona de administrare (ex: dragosu.ro/wp-admin), unde va apărea un mesaj de genul ”WordPress Database needs to upgraded current WordPress to new one!”. Se dă Ok și apoi va apărea zona de administrare în care se introduc user-ul și parola.

Asta este tot! Simplu ca Bună ziua, dar prima dată este mai greu!

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.