Lets do it Romania! și apoi?

În place foarte mult ideea Lets do it Romania. Anul trecut am participat, anul acesta, spre rușinea mea, am zis pas.

Anul trecut am participat la cartare și la curățenie. Am făcut curat prin aceeași zonă pe care o și cartasem, zona Valea Danului, pe lângă Curtea de Argeș. Faza e că la cartare n-am crezut că sunt atât de multe gunoaie. La locul faptei am dat de foarte multe mormane de gunoaie, care cred că intrau în zeci de mașini. De fapt cu cât înaintam, cu atât găseam mai multe gunoaie. Eu și echipa mea de 5 oameni, cărora vreau să le mulțumesc din nou, am făcut curat până când am umplut toți sacii. Și au fost peste 20 de saci burdușiți cu gunoaie.

Anul acesta nu am participat pentru că m-a enervat faptul că toate instituțiile statului participă la Lets do it Romania pentru imagine, când de fapt, rolul lor este altul. Ele trebuie să dea anumite legi pentru ca acest obicei al românului să fie oarecum stopat, să creeze condiții ca oamenii să nu mai arunce gunoiul menajer pe spațiul verde.

Trebuie spus că în campania Lets do it Romania nu se strâng doar gunoaiele lăsate de mârlani la locul de picnic, așa cum au unii impresia, se strâng și gunoaiele/materialele de construcții pe care oamenii le aruncă pentru că nu au unde și nu vine nimeni să le ridice.

Am vorbit cu viceprimarul comunei Valea Danului și i-am spus despre gunoaiele pe care le-am găsit. I-am spus că sunt enorm de multe și l-am rugat să facem ceva. Omul a început să dea vina pe unul și pe altul, să spună că de fapt nu oamenii în fruntea cărora se află aruncă gunoaiele acolo, ci vin alții din Curtea de Argeș sau comunele învecinate și aruncă gunoaiele la el în comună. Parcă asta mă interesa pe mine…

În continuare am rămas impresionat de gunoaiele care se află acolo. În timpul ăsta am vorbit cu mai mulți tineri politicieni locali și le-am povestit despre ceea ce am găsit la Valea Danului, le-am sugerat o campanie de ecologizare în zonă, prin care toată lumea ar avea de câștigat. Toți au zis că da, că e o idee bună. La stadiu de idee bună a și rămas!

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.