Automate de cartele la metrou

Având în vedere că introducerea tonomatelor de bilete la metrou m-a bucurat, articolul ăsta din Adevărul m-a întristat.

Călătorii sunt reticenţi în faţa aparatelor care emit cartele de metrou din cauza lipsei de informare şi ghidare. După ce a desfiinţat plata prin SMS, pentru că „nu a prins” la călători, Metrorex a montat 35 de automate de bilete, care au deocamdată aceeaşi soartă. Articol

Pe teren treaba nu stă chiar așa. În primul rând, în stațiile de metrou aceste tonomate nu sunt semnalizate, nu există indicatoare care să te îndemne spre ele (normal că nici cei de la Metrorex nu sunt așa proști să-și tragă preșul de sub picioare). La metrou, la Universitate nu le-am observat, dar nici nu le-am căutat. La Aurel Vlaicu sunt puse chiar la intrarea la metrou, după un colț. Sunt foarte greu de observat. Nu toată lumea urmărește știrile și nu toți au aflat că au băgat automate pentru achiziționarea cartelelor!

La stația Aurel Vlaicu am vrut să cumpăr o cartela de la tonomat. Am selectat cartela dorită, am introdus 10 lei, dar îmi dădea banii înapoi. Am introdus bancnota așa cum era desenat acolo. Nu a intrat. Am introdus altă bancnotă. Tot nu a vrut. Nu îmi spunea de eroare pe display, introduceam banii și mi dădea înapoi. Am întrebat un angajat Metrorex, și mi-a răspuns cu un total dezinteres ”nu știu domne ce are aparatul, că s-a mai plâns lumea”. Mai poți să-i mai zici ceva?

Așa că acest articol se bazează doar pe niște date seci și nu exprimă purul adevăr.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.