Comparație camere video compacte: Kodak Zx1 vs Sony MHS-PM5 (Bloogy)

Ambele camere le-am avut pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care mi-am putut face o părere despre ce poate fiecare.

Prețuri

Kodak-ul se găsește la prețul de 250 de lei la eMAG.ro, iar camera Sony costă 586 lei.
Așadar, este destul de greu să compar o cameră de 250 de lei cu altele de peste 500 de lei. Dar ce te faci când cea de 250 de lei o bate la fund pe cea de 500+ care pe deasupra mai are și numele de Sony? Dar haideți să vă faceți o opinie.

Aspect

Camera Sony arată foarte bine, este de dimensiunea unui telefon mobil și poate fi ținută lejer în buzunar. Kodak Zx1 este puțin cam butucănoasă, în comparație cu Sony.

Ambele camere video au un meniu foarte simpluț, astfel încât orice anti tehnic s-ar descurca să le folosească. Atât Zx1 de la Kodak, cât și Bloogy sunt dependente de lumină. Pe timp de noapte nu se vede deloc bine.

În schimb, pe zi oferă o imagine destul de faină, și putem zice că oferă o imagine HD.

Plusuri pentru Kodak Zx1

Un plus pentru Kodak ar fi acela că folosește baterii alcaline, iar în pachet se găsesc 2 baterii și un încărcător. La Sony, dacă nu ești atent cu bateria în cadrul procesului de încărcare, o poți strica foarte repede, fiind una NIMH.

Camera Sony mi-a făcut și surpriza să mi se închidă de două ori în timp ce filmam, iar bateria era full. Totul a culminat cu faptul că se închidea doar dacă scoteam bateria. Așa că am fugit la emag și am returnat-o.

Uitându-mă la prețurile celor două și la performanțele lor înclin spre Kodak

Minusuri pentru Kodak Zx1 și Sony MHS-PM5

Camera Sony se laudă și cu un stabilizator de imagine, dar eu nu l-am simțit deloc. Dacă nu aveți un trepied, nu trebuie să vă tremure mâna deloc pentru a obține niște clipuri drăguțe.

Test Kodak Zx1:

Test Sony MHS-PM5 Bloogy:

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.