De ce am trecut de la Mozilla Firefox pe Chrome?

Daca in trecut am fost de-a dreptul fascinat de Mozilla Firefox, de cateva luni bune folosesc in majoritatea timpului Google Chrome. Cei drept Chrome este mult mai rapid decat Firefox, ceea ce conteaza foarte mult in aceste vremuri.

Cateva chestii care imi plac la Chrome:

– se pot crea foldere cu site-urile preferate (la fel ca la Firefox de altfel), numai ca la Chrome cu ajutorul unei adrese de gmail aceste foldere/dosare pot fi importate pe un alt calculator pe care se folosește tot Chrome. Astfel in cazul in care ai mai adaugat alte adrese intr-un folder, acest folder se updateaza si in celalalt Chrome pe care il mai folosesti. Xmarks de la Mozilla Firefox nu m-a multumit niciodata, mereu a functionat greoi cand a fost vorba de sincronizare.

– la Chrome nu mai este nevoie sa deschizi pagina de Google pentru a cauta ceva, se poate deschide o cautare pe Google doar tastand cuvintele in linia de web (adress bar). Pentru a ajunge cat mai repede in adress bar folositi Ctrl+L;

– nu am intalnit pana acum site-uri care sa nu mearga pe Chrome, asa cum se intampla cu Mozilla Firefox in trecut;

– atunci cand se descarca ceva de pe net nu se deschide o noua pagina, ca la Firefox, ci fisierul respectiv apare in josul paginii tale de Chrome, de unde se si pot deschide fisierele descarcate.

– si inca o data! Chrome este mult mai rapid decat Mozilla. Cat despre IE – este cel mai bun browser pentru descarcat Chrome.

Ce nu-mi place la Chrome:

– un incovenient ar fi acelea ca nu stie sa citeasca feed-uri RSS;

– si ar mai fi maruntisuri legate de click dreapta, pe care le gaseam doar in Firefox;

– pentru moment nu sunt implementate pe Chrome toate plugin-urile cu care m-a cucerit Mozilla, dar nu am nevoie de ele in mod constant.

Asadar daca vreti un browser care sa se miste repede, incercati Chrome!

Comentarii (7)

 1. iHacks

  20 octombrie 2010
 2. tykryt

  20 octombrie 2010
 3. Christian

  5 februarie 2011
 4. tykryt

  5 februarie 2011
 5. christian

  5 februarie 2011
 6. tykryt

  5 februarie 2011
 7. christian

  6 februarie 2011

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.