Oamenii din parcare

In zonele centrale ale Bucurestiului parcarile sunt cu plata de dimineata pana la ora 4 dupa amiaza. Dupa ora 16 si in weekend aceste sunt free like a bird. Atunci cand agentii lui Oprescu isi incheie programul, altii si-l incep. Mai precis aurolacii si tiganii isi fac de lucru in zona parcarilor de la Gara de Nord sau Universitate, chiar atunci cand primaria nu percepe nici o taxa pentru ca parchezi in zona.

Cand bucuria este la maxim pentru ca ai gasit un loc de parcare pentru care nu esti nevoit sa platesti, de undeva din pamant se ridica un aurolac cu pretentia ca el ti-a pastrat locul de parcare. In alte cazuri il vezi de la distanta gesticuland ca un disperat, indicandu-ti locul de parcare.

Am vazut oameni care nu le dau niciun ban, ci ii amentinta ca-i prind si ii bat daca se intampla ceva cu masina, dar in gandirea mea nesanatoasa, prefer sa ii dau 2 lei decat sa umblu pe la Casco sa-mi repar zgarietura.

O alta categorie este reprezentata de oameni pe la 50-60 de ani care isi fac de lucru prin parcarile gratuite si cand te vad ca ești prin preajma locului de parcare incep sa te dirijeze, sa-ti arate ei cum sa iei de volan, cat mai la stanga, cat mai la dreapta… O oarecare „ospitalitate” pentru care esti nevoit sa-i lasi si lui acolo 2-3 lei.

In ultimul timp aurolacii si tiganii din parcarile de la Universitate si-au pierdut din ospitalitate si nu mai stau sa ne pastreze locuri de parcare, probabil ca au fost alungati de politia comunitara, dar de la Gara de Nord nu sunt sanse sa dispara. Probabil ca Gara de Nord fara aurolaci si smecheri care nu-si justifica prezenta in zona este greu de imaginat.

Comentarii (2)

  1. razvanserbu

    22 iulie 2010
  2. tykryt

    22 iulie 2010

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.