Taxa pe „autostrada”?

Cel putin o data pe luna calatoresc pe autostrada Bucuresti – Pitesti. Stiu exact unde sunt cele mai multe gropi, stiu unde este tronsonul ondulat… Imi amintesc si ce tronsoane au fost reparate in anii trecuti si pe aceleasi tronsoane au aparut din nou gropi.

Acum pe singura autostrada vor sa pună taxe de 4-5 euro/100 km. Si ca sa se scoată din mizerie spun ca li se impune de la Uniunea Europeana. Ăștia de la Ministerul Transporturilor ar trebui sa spună acolo la UE ca autostrada de la noi jignește autostrăzile din UE, si sa ne mai scutească cu directivele.

In Germania nu se plătesc taxe pe autostrăzi, si calitatea autostrăzilor este foarte buna. Lor ar trebui sa li se impuna de către Comisia Europeana, dar noua? Noi nu avem autostrăzi! Aia pe care o aveam este doar asa cu numele, nimic mai mult.

Taxa aia de drumuri (ro-vigneta) de ce mai exista?

In cazul în care chiar se va introduce aceasta taxa pe autostrada voi prefera sa circul pe drumul vechi chiar daca o sa fac cu 20 de minute mai mult decat pe „autostrada”! Sau sa merg pe autostrada doar pana la Găești sau Cateasca si apoi pe drumul vechi. Pentru ca se taxează doar 100 de km.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.