Risipa de energie

Ziua la ora 17 becurile erau aprinse pe Soseaua Stefan cel Mare. Faza este ca pozele de mai jos le-am facut in saptamana de dupa Ora Pamantului. Poate ca s-au gandit sa compenseze putin din „economia” de energie care s-a facut cu ocazia Orei Pamantului.

Daca te numeri printre cei care au tinut Ora Pamantului si apoi la cateva zile vezi cum becurile sunt aprinse la o ora la care soarele se afla pe cer, cum reactionezi? Injuri in barba si mergi mai departe sau poate faci cateva poze ca sa le ai ca dovada.

Pentru ca becurile sunt puse cam de doi ani, o data cu marea reabilitare a soselei Stefan cel Mare nu cred ca sunt prea exagerat daca aveam pretentia ca acele becuri se fie prevazute cu un amarat de senzor de lumina. Numai cei care stau in zona si au inhalat tot praful de la marea reabilitare si au circulat prin namoale, pot avea anumite pretentii despre cum trebuie sa arate aceasta zona.

Dar altii au patit-o si mai nasol. Strangeau gunoiul menajer in mod selectiv de ani buni si la un moment dat au avut parte de o mare surpriza – drumurile lor s-au intersectat cu ale masinii care ridica gunoiul si au vazut ca in momentul colectarii gunoiului nu se facea nicio selectie. Chiar daca suntem indemnati de catre autoritati sa aruncam gunoiul in mod selectiv trebuie sa stim ca o facem degeaba si este doar un exercitiu. Firmele de salubritate nu ridica gunoiul in mod selectiv.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.