La Multi ani de Sf. Ioan!

La multi ani celor care poarta numele de Ioan, Ioana, Ionut, Ionel si celelalte derivate!!!

Nascut cu sase luni inaintea lui Iisus, langă Ierusalim, Ioan a fost trimis de Dumnezeu în desert sa anunte vestea cea buna a venirii lui Hristos, si sa pregateasca calea lui Iisus. Ioan îsi împlineste misiunea botezând pe Isus în apele Iordanului. De acum stralucirea lui urma sa scada, iar a Mântuitorului sa creasca. Dupa moartea lui ca martir, Ioan Botezatorul continua sa fie pentru crestini, în sens duhovnicesc, Înainte-Mergatorul Domnului.

Mulți dintre noi avem sărbătoriți in familie sau printre prieteni asa ca ziua de azi este una de petreceri la romani. Si eu port cu mandrie acest nume de Ioan, dar de obicei nu sarbatoresc azi, ci peste o saptamana ca este si ziua mea de nastere.
In urma cu 2 ani scriam pe blog ca sunt in jur de 1 milion romani care poarta numele de Ioan/Ioana. Un articol din evz.ro zice ca ar fi in jur de 2 milioane de romani care isi serbeaza onomastica azi, iar dintr-un e-mail primit de la un amic, in care sunt mentionate cele mai utilizate prenume, aflu ca cel mai utilizat prenume este Maria, nicidecum Ioan. Adevarata enigma!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
 •  
 •  
 •  
 •  
Ultimele comentarii
 1. SRA
 2. SRA
 3. tykryt
 4. ramona
 5. g
 6. tykryt
 7. Alice Cincu

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.