Responsabilizare

In primul an, când m-am angajat, nu ma interesa foarte mult dacă întârziam de la serviciu. Adică nu ma chinuia conştiinţa ca am întârziat 30 de minute.

In curând fac 3 ani de când îmi tocesc coatele pe la birou si am devenit mult mai responsabil. Acum daca trec 10 minute peste ora 8, imi fac griji, cu toate ca la birou nu sta nimeni cu ochii pe ceas sa vada cand vin. In fine, probabil, ca daca ajung la si jumate cineva îşi da seama ca am întârziat 🙂 .

Ieri am întârziat 6 minute de la o întâlnire. Am întârziat oarecum intenţionat, gândindu-ma ca nici nu-şi va da seama. Nu mi-a zis ca am întârziat, dar discutând, mi-am dat seama ca este o persoana punctuala si ca observase nepunctualitatea mea.

Legat de punctualitate, am observat ca in oraşele mici nu se pune foarte mare preţ pe punctualitate. De fiecare data cand ma întâlnesc cu prietenii mei din Curtea de Argeş ei întârzie fără sa-şi dea seama. Mai precis, pentru ei, nu contează ca au întârziat 10 minute. Acest lucru l-am observat şi la alte persoane care nu locuiesc in orase mari. Probabil ca pentru cei care locuiesc in Bucureşti sau în alte orase mai mari timpul trece mult mai repede si prefera sa-l conserve, oarecum. Ei pretuiesc mult mai mult timpul si prefera sa si-l petreacă in locuri plăcute, cum ar fi acasa.

Lucruri pe care le fac pentru a nu pierde timpul? Daca ma duc la un restaurant/bar, pe drum ma gandesc ce sa comand sau ce sa beau. Daca merg cu metroul, inainte de a ajunge la intrare, scot cartela pentru a o avea la indemana pentru scanare. Majoritatea oamenilor se opresc chiar acolo sa-si caute cartela si exista riscul sa pierzi metroul. Legat de restaurant, nu am nimic cu persoanele indecise asupra mâncărurilor din lista, dar am intalnit oameni care studiaza meniul chiar si 10 minute. Cand se casatoresc, oare, cat timp le ia ca sa se decida?

Si cu toate acestea, ca pieton, evit sa trec pe rosu chiar daca nu se afla nicio masina prin preajma. Prefer sa mai astept cateva secunde pana se face verde. De fapt respect culoarea semaforului, ci nu ma intereseaza daca trec masini sau nu.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
 •  
 •  
 •  
 •  
Ultimele comentarii
 1. Andra
 2. tykryt
 3. Andra
 4. Mihai
 5. vasiauvi
 6. tykryt
 7. tykryt
 8. Anonim
 9. tykryt

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.