Metrorex a redenumit 8 statii

Pana nu de mult vorbeam despre ideea ce le-a venit celor de la Metrorex de a schimba denumirea unor staţii de metrou. Ei au stat, s-au gândit de n-au mai putut şi iată noile denumiri:

Staţia Semănătoarea devine Petrache Poenaru (inventatorul stiloului şi creator al steagului României moderne), Armata Poporului se va numi Lujerului, Industriilor – Preciziei, Depoul IMGB – Berceni, IMGB – Dimitrie Leonida, Laromet – Laminorului, Policolor – Nicolae Teclu, iar staţia Linia de Centură se va numi Anghel Saligny. Sursa

In principiu, cred ca fiecare staţie de metrou ar trebui sa poarte numele zonei respective, ci nu numele unui istoric sau inginer electroenergetician. Pentru ca scopul metroului este de a ne oferi posibilitatea de a ne deplasa cât mai repede si de a nu ne încurca in numele staţiilor.

In afara de schimbarea staţiei Armata Poporului în Lujerului si Depoul IMGB in Berceni celelalte nume mi se nerelavante si cred ca schimbarea chiar nu era necesara. Ce contează dacă Semanatoarea numai este? Zece ani de acum încolo toţi cei care vor circula cu metroul vor spune staţiei Petrache Poenaru tot Semănătoarea.

Mi se par hilare schimbările staţiilor Industriilor şi Laromet in Preciziei şi Laminorului. Nu sunt decât nişte schimbări făcute de dragul schimbărilor. Toata lumea ştia ca pentru a ajunge în Miliatari trebuie sa ia metroul în direcţia Industriilor. Acum, nah, ca metroul trebuie luat în direcţia Preciziei, un nume atât de comunist şi de irelevant pentru Bucureştiul zilelor noastre.

Comentarii (7)

 1. g

  6 iulie 2009
 2. tykryt

  6 iulie 2009
 3. g

  7 iulie 2009
 4. tykryt

  7 iulie 2009
 5. Piscina Bucuresti

  7 iulie 2009
 6. Bogdan

  14 iulie 2009
 7. tykryt

  21 iulie 2009

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.