Ora Pamantului 2009

ora-pamantului

Îmi fac datoria, ca și anul trecut, sa anunț ca pe 28 martie este Ora pământului și ca ar fi frumos ca și noi romanii sa închidem lumina de la ora 8 jumate la 9 jumate seara.

Anul trecut nu s-a întâmplat mare lucru în România, în afara de câteva mari companii care au închis lumina la ora stabilita, oamenilor obișnuiți li se părea ca devin ridicoli și penibili dacă împreună cu alți „fraieri” de pe glob vor sta în bezna timp de o ora. Oricum, pentru aceasta lipsa de implicare sunt de vina și administrațiile locale care ar fi putut opri iluminatul public sau măcar sa organizeze o campania prin care sa transmită necesitatea reducerii consumului de energie.

Pe site-ul orei pamantului, pentru anul 2009 au anunțat organizarea de evenimente numai orașe ca Timișoara, Tulcea, Botoșani, Iași, Brașov si București. In rest bate vântul pe harta României și e chiar rușinos dacă ne uitam și la alte tari implicate, dar în fine … în curând o sa închidem lumina datorita sărăciei, ci nu din spirit civic și cam asta meritam.

Aceasta campanie trebuie văzută ca un exercițiu de conștientizare și trebuie pusa în aplicare de fiecare data când avem ocazia, și nu trebuie sa ne lovim de faptul ca în perioada sărbătorilor de iarna se face risipa de energie.

[poll id=”4″]

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
 •  
 •  
 •  
 •  
Ultimele comentarii
 1. Alexandra
 2. tugovanka
 3. g
 4. g
 5. tetelu2
 6. Felicia
 7. tykryt
 8. tykryt
 9. tugovanka
 10. andra
 11. petrus raluca
 12. alex86
 13. Alexandra
 14. elena
 15. Alexandra
 16. anticomunist

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.