Postul Pastelui

Azi începe Postul Pastelui sau Postul Mare, cum mai este cunoscut, datorita faptului ca este cel mai lung si mai sever post.

Postul presupune retinerea tatala sau partiala de la anumite alimente sau bauturi, pe un timp lung sau mai scurt, in scop religios-moral. Aceasta retinere de la mancaruri si bauturi trebuie insa sa fie insotita si de retinerea de la ganduri, pofte, patimi si fapte rele, ceea ce inseamna ca postul trupesc trebuie sa fie insotit si de cel sufletesc. Postul este de origine si instituire divina, de aceea il gasim practicat din vremuri stravechi, intalnindu-l practic la toate religiile si la toate popoarele. Dupa Prea Sfantul Parinte Ioan Gura de Aur,  Postul isi are originea in rai, prin interzicerea data de Dumnezeu protoparintilor nostri de a manca din pomul oprit.

„Credincioşii trebuie să respecte îndrumările bisericeşti, să se abţină de la mâncare de dulce, pentru a-şi disciplina trupul, astfel încât mintea să le fie slobodă şi să-i poată îndruma. Însă postul este mai ales o stare duhovnicească. Dacă nu este însoţit de rugăciune, de gândul la viaţa fericită din Rai, postul trupesc nu are niciun scop”, spune preotul paroh Nicolae Bordaşiu de la Biserica Sf. Silvestru din Bucureşti.

Mai multe informaţii aici >

[poll id=”2″]

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
 •  
 •  
 •  
 •  
Ultimele comentarii
 1. g
 2. g
 3. Alexandra
 4. andrey10
 5. tugovanka
 6. Alexandra
 7. andrey10
 8. Danny
 9. Alexandra
 10. andrey10
 11. Alexandra
 12. aurora pop
 13. andrey10
 14. aurora pop
 15. aurora pop

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.