Suntem mult in urma

Cum trebuie sa te simti cand ajungi la concluzia ca poporul pe care nu prea il ai la inima e mai tare, e la “un alt nivel” in comparatie cu poporul din care faci parte? Aici e vorba de Ungaria si Romania. Ok, Ungaria e mult mai mica decat Romania si prin urmare si populatia e mai putin numeroasa decat cea din spatial carpato-danubiano-pontic, dar arata super bine, iar capitala lor nu se poate compara cu Bucurestiul cu absolut nimic, sau poate ca Bucurestiul se poate mandri numai cu Casa Poporului, dar numai atat, in rest e mic, foarte mic….

Dar revenind la sentimentul la care spuneam ca ar trebui sa il am, cu siguranta acest sentiment rezultand dintr-un orgoliu nationalist imi este greu sa detaliez, mai ales pentru faptul ca el, inca, se manifesta la aceeasi intensitate.
In acelasi timp imi dau seama ca acel roman care este nesimtit in tara lui devine civilizat in momentul in care ajunge in Europa si este inconjurat de oameni onesti si respectosi. Ii este rusine sa mai arunce cojile de banana pe jos atata timp cat s-a plimbat ore in sir pe niste strazi curate.

Poate ca in momentul cand scriu acest articol sunt putin nervos, pentru ca imi dau seama, dupa vizita de saptamana trecuta de la Belgrad si cea de saptamna asta de la Budapesta, ca Bucurestiul nu se compara cu aceste doua orase din foarte multe puncte de vedere. Sau poate ar fi mult peste ele daca romanul de rand ar avea putin respect de sine si putin mai mult fata de cel de langa el(oricare ar fi el).

Cand o sa am timp o sa pun si poze care o sa imi confirme cele spuse mai sus.

Daca vrei sa fi anuntat cand apar articole noi pe blog aboneaza-te la feed rss(daca nu stii ce inseamna feed rss intra aici). Daca nu dispui de acest serviciu te poti abona prin e-mail si astfel vei primi ultimele articole de pe blog sub forma de e-mailuri.

Comentarii (4)

 1. g

  25 septembrie 2008
 2. Tykryt

  25 septembrie 2008
 3. Alexandru Giurca

  25 septembrie 2008
 4. Tykryt

  25 septembrie 2008

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.