Cum să downloadezi de pe youtube fisiere mp4

După ce Youtube a anunţat că va pune accent si pe calitatea clipurilor, a apărut un interesant efect secundar şi anume: de curând se pot downloada fişiere mp4, direct de pe Youtube. Dacă până acum se puteau downloada numai fisiere FLV, utilizând unul dintre siteurile care oferă această posibilitate.
De fapt, pentru a downloada un fisier mp4 trebuie sa foloseşti acelaşi url ca şi pentru .flv, dar trebuie adaugat „&fmt=18”:

http://www.youtube.com/get_video?video_id=ID&t=SIGNATURE&fmt=18

Id este valaoarea de identificare a clipului video, Signature este modul de a preveni asupra faptului că poţi downloada doar cunoscând identitatea. Se poate crea acest url prin cunoaşterea codului sursă de pe pagina Youtube, dar este mult mai uşor să fie generat automat.

O metodă este aceea de a salva linkul la Bookmark,prin tragerea(‘dragg’) linkului în bara de linkuri, la Firefox sau Opera, iar la Explorer prin click dreapta pe link şi adăugarea lui la favorite.

Fişierele MP4 de pe Youtube au o rezoluţie superioară, sound stereo şi pot fi deschise cu VLC, Mplayer, ITunes sau Quick Time. Nu toate clipurile de pe Youtube pot fi downloadate ca Mp4 şi se va apela la formatul .flv.

Daca vrei sa fi anuntat cand apar articole noi pe blog aboneaza-te la feed rss(daca nu stii ce inseamna feed rss intra aici). Daca nu dispui de acest serviciu te poti abona prin e-mail si astfel vei primi ultimele articole de pe blog sub forma de e-mailuri.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie mai departe!
  •  
  •  
  •  
  •  
Ultimele comentarii
  1. Dan
  2. Tykryt

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.