Acte necesare pentru obtinerea vizei de flotant

De curând mi-am pus viza de flotant de buletin. În prealabil am făcut căutări serioase pentru că nu vream să mă duc la evidența populației fără toate actele și să fac cale întoarsă.

Pentru a obține viza de flotant trebuie să aveți un act prin care se dovedește că stați în chirie sau dacă nu aveți actul, atunci trebuie să mergeți cu persoana care vă primește în gazdă. Dar haideți să le luăm inginerește:

1. Ce acte aveți nevoie în cazul în care NU aveți contract de închiriere:

  • Cartea de identitate a persoanei care urmează să-și schimbe adresa de reședință, original +copie;
  • Cartea de identitate a proprietarului, original + copie;
  • Cele doua formulare: cererea completata de persoana care își schimbă reședința, documentul de primire în spațiu completat de proprietar;
  • Actele de proprietate ale apartamentului, original si copie;
  • Timbru fiscal în valoare de 5 lei.

Citește și Pasi simpli pentru obtinerea pasaportului 

2. Ce acte aveți nevoie în cazul în care aveți contract de închiriere:

  • Contractul de închiriere al imobilului, original + copie;
  • Cartea de identitate în original + copie;
  • Timbru fiscal în valoare de 5 lei.

După ce ați depus actele trebuie să vă întoarceți după o săptămână pentru a vă lua cartea de identitate cu viza de flotant.

Trebuie să știți că dacă locuiți în chirie mai mult de 15 zile și nu aveți viză de flotant pe cartea de identitate puteți primi o amendă cuprinsă între 40 şi 80 de lei.

Ultimele comentarii
  1. laura
  2. alexandra
  3. alexandra
  4. Rusu Eusebiu
  5. Anamaria
  6. Anamaria
  7. Maddy

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *