Slujba de Inviere in Maramures

Anul acesta am petrecut Paștele în Maramureș, iar la Slujba de Înviere am fost in orașul Tăuții Mărgherăuși. Sincer, am fost impresionat plăcut de modul în care s-au desfășurat la această biserică toate evenimentele.inviere

Slujba de Înviere a avut loc în biserică, dar majoritatea celor veniți au stat în curtea bisericii. Mi-a plăcut faptul că bărbații veniți la slujbă erau îmbrăcați în costum/cravată și toți se cunoșteau între ei, creând impresia de comunitate dezvoltată în jurul bisericii. Corul bisericii era foarte numeros(~30 persoane) și format și din oameni de afaceri sau ingineri. Corul cânta anumite versuri în limba greacă.

Toți cei care au venit la biserică în jurul orei 12 noaptea au rămas neclintiți timp de aproximativ 2 h cât a durat slujba.

Către finalul slujbei preotul a sfințit coșurile cu bucate aduse de credincioși, iar la ieșirea din curtea bisericii toți cei prezenți au luat câte o cutiuță cu ”paște”.

Aceasta a fost prima Înviere pe care am petrecut-o departe de Curtea de Argeș, acolo unde mulți dintre cei care vin la Slujba de Înviere pleacă după ce iau lumină.

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.